Τηλ επικοινωνίας

210-2838856

Πρόσφατες αναφορές στον τύπο. Διαβάστε τα παρακάτω άρθρα.

Τα Νέα - 8/9/22

 

Dnews - 7/9/22

Τα καυσόξυλα φτάνουν τιμές... πετρελαίου: Ραγδαία αύξηση των τιμών και εμπόρευμα... ούτε για δείγμα

Ανάρπαστα έχουν γίνει τα καυσόξυλα αφού χιλιάδες καταναλωτές σπεύδουν από τώρα να τα προμηθευθούν για να περάσουν τον χειμώνα με συνέπεια η τιμή τους να εκτοξευτεί και να παρατηρούνται ελλείψεις ακόμη και τώρα, τον Σεπτέμβριο.

«Σαράντα χρόνια είμαι στον κλάδο από παιδί δεν το έχω ξανά ζήσει αυτό το πράγμα. Θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα με την παραγωγή, με το κλείσιμο των «πηγών» και με τις αυξήσεις των τιμών», δηλώνει μεταξύ άλλων στα Dnews ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων Στερεών Καυσίμων Αττικής, κ. Ιωάννης Σακελλαράκης.

Νέα δεδομένα δημιουργεί για τα νοικοκυριά η ενεργειακή κρίση με αποτέλεσμα ο κόσμος απ όλες τις μορφές ενέργειας να έχει στραφεί στη φθηνή ύλη που λέγεται καυσόξυλο. Αυτό όμως δημιουργεί δυο σοβαρά προβλήματα. Πρώτον είναι ότι δεν θα υπάρχει επάρκεια ούτε για τα Χριστούγεννα και δεύτερον δημιουργείται πρόβλημα εξυπηρέτησης. «Αν μου πει κάποιος τώρα ότι θέλει να παραγγείλει ξύλα θα του πω μετά από 20 ημέρες και αν», τονίζει στα Dnews ο κ. Σακελλαράκης.

«Όταν όλοι πέφτουν πάνω σε μια ύλη δημιουργείται πρόβλημα στην παραγωγή, στο διαθεσιμότητα και στις τιμές. Τέτοια εποχή η δουλειά ξεκινούσε μετά τις διακοπές και το Σεπτέμβρη. Η σεζόν αρχίζει τον Οκτώβρη. Φέτος άρχισε από τέλη Ιουλίου. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα διότι έχουν κλείσει οι πηγές που παίρναμε ξύλα. Όπως η Ελλάδα φυσικά, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Αλβανία. Αυτά τα σύνορα κόπηκαν. Σύμφωνα με νόμο τους δεν βγαίνουν έξω ούτε τα πελετ ούτε τα καυσόξυλα. Από τον ελλαδικό χώρο έχει κλείσει η μισή στρόφιγγα καθώς με την αύξηση του πετρελαίου και του φυσικού αερίου κρατάνε τα ξύλα τους στην επαρχία με αποτελέσματα η Αττική να αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα», δηλώνει ο ίδιος.

Οι τιμές

Όσον αφορά τις τιμές υπάρχει αύξηση της τάξεως του 20-30%. Οι «χυδην» μορφή ξεκινούν από 120 έως 130 ευρώ και 140 έως 150 ευρώ η «στοιβαχτη» μορφή (το κυβικό είναι σε αυτές τις δυο μορφές). «Είχαμε πάνω από 30-40% αυξήσεις οπότε ανεβήκαμε και εμείς στο 20-30%», από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω τι θα γίνει στο μέλλον», τονίζει ο πρόεδρο του Συλλόγου Εμπόρων Στερεών Καυσίμων Αττικής.

Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες στις αγορές;

Σύμφωνα με τον κ. Σακελλαράκη, το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέχει ο κόσμος, τα ξύλα να είναι ξερά και στεγνά μέσα σε υπόστεγο. «Πρέπει να κάνει μια έρευνα αγορά και να δίνει έμφαση στην ποιότητα».

Οι συμβουλές

«Οι πολίτες δεν πρέπει να επιλέγουν μόνο σε ένα προϊόν πόσο μάλλον στα καυσόξυλα», αναφέρει ο πρόεδρος και συνεχίζει «δεν μπορούμε ούτε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο και το βασικότερο δεν υπάρχουν αποθέματα, οπότε ο κόσμος θα πρέπει να αγοράζει λίγο πετρέλαιο ή φυσικά αέριο και λίγα ξύλα, όχι ένα προϊόν», καταλήγει.

Πηγή

 

 

Ωρα για καυσόξυλα: Οι τιμές, ποια πρέπει να προτιμάμε, τι να προσέχουμε

«ΧΡΥΣΕΣ» ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Σ.Ε.Σ.Κ.Α

Με τον καιρό σταδιακά να «εγκαθιστά» τις φυσιολογικές θερμοκρασίες για την εποχή, πολλοί είναι εκείνοι που έχουν σηκώσει το τηλέφωνο προκειμένου να κάνουν την παραγγελία τους για καυσόξυλα, μια εκ των λύσεων για όσο το δυνατόν ανώδυνο -οικονομικά- χειμώνα γίνεται.

Ωστόσο, κάθε χρόνο τέτοια εποχή εύλογα δημιουργούνται στους καταναλωτές συγκεκριμένα ερωτήματα, σχετικά με την ξυλεία, την τιμή της, αλλά και με το τι πρέπει να προσέχουν κατά την αγορά από τους εμπόρους. Το iefimerida.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εμπόρων Στερεών Καυσίμων Αττικής, κ. Ιωάννη Σακελλαράκη ο οποίος μεταξύ άλλων παρουσίασε έναν αναλυτικό οδηγό για τα όσα πρέπει να γνωρίζει κάθε καταναλωτής.

Διαβάστε περισσότερα