Τηλ επικοινωνίας

210-2838856

Αθήνα,13 Ιανουαρίου 2020

Σε συνέχεια του από 07.01.2020 δελτίου τύπου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, και με σκοπό τη σοβαρή, ορθή και ολοκληρωμένη ενημέρωση των πολιτών επισημαίνονται τα εξής:

1. Η χρήση των καυσόξυλων αποτελεί το πρώτο χρονολογικώς και παρέμεινε έκτοτε επί αιώνες το βασικό μέσο θέρμανσης της κατοικίας του ανθρώπου. Στη χώρα μας, μέχρι τη δεκαετία του 1950, το 15% της ενέργειας προερχόταν από το δασικό τομέα, υπό μορφή καυσόξυλων και ξυλανθράκων. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1960 η κατανάλωση ξυλώδους βιομάζας συνεχώς μειωνόταν. Σήμερα οι καταναλωτές στρέφονται σταδιακά και πάλι στη χρήση του ξύλου για την παραγωγή θερμότητας (Σημ. 1).

Υποκατηγορίες

Ωρα για καυσόξυλα: Οι τιμές, ποια πρέπει να προτιμάμε, τι να προσέχουμε

«ΧΡΥΣΕΣ» ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Σ.Ε.Σ.Κ.Α

Με τον καιρό σταδιακά να «εγκαθιστά» τις φυσιολογικές θερμοκρασίες για την εποχή, πολλοί είναι εκείνοι που έχουν σηκώσει το τηλέφωνο προκειμένου να κάνουν την παραγγελία τους για καυσόξυλα, μια εκ των λύσεων για όσο το δυνατόν ανώδυνο -οικονομικά- χειμώνα γίνεται.

Ωστόσο, κάθε χρόνο τέτοια εποχή εύλογα δημιουργούνται στους καταναλωτές συγκεκριμένα ερωτήματα, σχετικά με την ξυλεία, την τιμή της, αλλά και με το τι πρέπει να προσέχουν κατά την αγορά από τους εμπόρους. Το iefimerida.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εμπόρων Στερεών Καυσίμων Αττικής, κ. Ιωάννη Σακελλαράκη ο οποίος μεταξύ άλλων παρουσίασε έναν αναλυτικό οδηγό για τα όσα πρέπει να γνωρίζει κάθε καταναλωτής.

Διαβάστε περισσότερα